BB black Debian wifi problem

Hi,

I have a BB Black RevC with its original Debian OS.
When I plugged in a Aztech wifi dongle: the dongle’s blue light is on.
when I do lsusb, I can see

us 001 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 413c:2003 Dell Computer Corp. Keyboard
Bus 001 Device 006: ID 0bda:8178 Realtek Semiconductor Corp. RTL8192CU 802.11n WLAN Adapter
Bus 001 Device 005: ID 0461:4d15 Primax Electronics, Ltd Dell Optical Mouse

the wifi adapter is detected.

when I do lsmod,

Module Size Used by
binfmt_misc 5377 1
g_multi 47670 2
libcomposite 14299 1 g_multi
arc4 1660 2
rtl8192cu 73560 0
rtlwifi 63798 1 rtl8192cu
rtl8192c_common 51523 1 rtl8192cu
mac80211 411868 3 rtlwifi,rtl8192c_common,rtl8192cu
cfg80211 344277 2 mac80211,rtlwifi
rfkill 16656 1 cfg80211
mt7601Usta 601404 0

it looks like the driver is loaded into OS.

this is my interface file in /etc/networks regarding to wlan0 part

#auto wlan0
allow-hotplug wlan0
iface wlan0 inet dhcp
wpa-driver wext
wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf
#nl80211

and wpa_supplicant part

network={
ap_scan=1
ssid=“myssid”
psk="******"
key_mgmt=WPA-PSK2

My problem is I cannot get the wifi connection.
If I do ifconfig, I can see wlan0.

Can any expert tell me what I missed?

One more thing to check is that the firmware is available and gets loaded.
Then it has worked for me.
/Sven

I think the firmware is loaded, the following is the syslog when the wifi dongle is plugged in

Mar 3 14:03:47 beaglebone kernel: [426986.157795] usb 1-1.3: new high-speed USB device number 10 using musb-hdrc
Mar 3 14:03:47 beaglebone kernel: [426986.238721] usb 1-1.3: default language 0x0409
Mar 3 14:03:47 beaglebone kernel: [426986.239497] usb 1-1.3: udev 10, busnum 1, minor = 9
Mar 3 14:03:47 beaglebone kernel: [426986.239543] usb 1-1.3: New USB device found, idVendor=0bda, idProduct=8178
Mar 3 14:03:47 beaglebone kernel: [426986.239583] usb 1-1.3: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
Mar 3 14:03:47 beaglebone kernel: [426986.239618] usb 1-1.3: Product: 802.11n WLAN Adapter
Mar 3 14:03:47 beaglebone kernel: [426986.239651] usb 1-1.3: Manufacturer: Realtek
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.239683] usb 1-1.3: SerialNumber: 00e04c000001
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.241043] usb 1-1.3: usb_probe_device
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.241095] usb 1-1.3: configuration #1 chosen from 1 choice
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.243373] usb 1-1.3: adding 1-1.3:1.0 (config #1, interface 0)
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.244042] rtl8192cu 1-1.3:1.0: usb_probe_interface
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.244092] rtl8192cu 1-1.3:1.0: usb_probe_interface - got id
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.245335] rtl8192cu: Chip version 0x11
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.354106] rtl8192cu: MAC address: 00:26:75:7f:d7:7b
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.354140] rtl8192cu: Board Type 0
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.354242] rtlwifi: rx_max_size 15360, rx_urb_num 8, in_ep 1
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.354395] rtl8192cu: Loading firmware rtlwifi/rtl8192cufw.bin
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.356190] ieee80211 phy3: Selected rate control algorithm ‘rtl_rc’
Mar 3 14:03:48 beaglebone kernel: [426986.357973] rtlwifi: wireless switch is on

Somehow I guess the problem may be at the wpa configuration part.