[beagleboard] Re: problem during beagle bootup...


Using this bootargs i resolved same problem.

set bootargs console=ttyS2,115200n8 mem=128M noinitrd rw root=/dev/mmcblk0p2 rootdelay=5 rootfstype=ext3

–Sanjeev

— On Mon, 6/7/09, Syed Mohammed, Khasim sm.khasim@gmail.com wrote:


> From: Syed Mohammed, Khasim sm.khasim@gmail.com
> Subject: [beagleboard] Re: problem during beagle bootup…
> To: beagleboard@googlegroups.com
> Date: Monday, 6 July, 2009, 1:58 PM
>
> On Mon, Jul 6, 2009 at 1:07 PM, Shrinivassinu.gowde@gmail.com wrote:
> >
> > there are no MMC related failures. please find the logs attached
> > below:
> >
> With the same image can you mount Ramdisk and then on Ramdisk prompt
> try mounting MMC/SD. To confirm you have MMC/SD working and proper
> partition naming for blk0p2.
>
> Are you trying NFS ? From Bootargs it is MMC boot.
>
> Regards,
> Khasim
>
> >
> > Texas Instruments X-Loader 1.41
> > Starting OS Bootloader…
> >
> >
> > U-Boot 1.3.3 (Jul 10 2008 - 16:33:09)
> >
> > OMAP3530-GP rev 2, CPU-OPP2 L3-165MHz
> > OMAP3 Beagle Board + LPDDR/NAND
> > DRAM: 128 MB
> > NAND: 256 MiB
> > In: serial
> > Out: serial
> > Err: serial
> > Audio Tone on Speakers … complete
> > Hit any key to stop autoboot: 3 ### 2 ### 1 ### 0
> > reading uImage
> >
> > 1799860 bytes read
> > ## Booting kernel from Legacy Image at 80800000 …
> > Image Name: Linux-2.6.30-omap1-gb82f29c
> > Image Type: ARM Linux Kernel Image (uncompressed)
> > Data Size: 1799796 Bytes = 1.7 MB
> > Load Address: 80008000
> > Entry Point: 80008000
> > Verifying Checksum … OK
> > Loading Kernel Image … OK
> > OK
> >
> > Starting kernel …
> >
> > Uncompressing
> > Linux…
> > done, booting the kernel.
> > Linux version 2.6.30-omap1-gb82f29c (shrini@shrini-desktop) (gcc
> > version 4.2.3 (SQL Star ARM Cross Toolchain 2008-beta1)) #2 Fri Jul 3
> > 17:59:11 IST 2009
> > CPU: ARMv7 Processor [411fc083] revision 3 (ARMv7), cr=10c5387f
> > CPU: VIPT nonaliasing data cache, VIPT nonaliasing instruction cache
> > Machine: OMAP3 Beagle Board
> > Memory policy: ECC disabled, Data cache writeback
> > OMAP3430 ES3.0
> > SRAM: Mapped pa 0x40200000 to va 0xd7000000 size: 0x100000
> > Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages:
> > 32512
> > Kernel command line: console=ttyS2,115200n8 root=/dev/mmcblk0p2 rw
> > rootdelay=4 mem=128M ip=none init=/system/bin/sh
> > NR_IRQS:402
> > Clocking rate (Crystal/DPLL/ARM core): 26.0/332/500 MHz
> > Reprogramming SDRC clock to 332000000 Hz
> > GPMC revision 5.0
> > IRQ: Found an INTC at 0xd8200000 (revision 4.0) with 96 interrupts
> > Total of 96 interrupts on 1 active controller
> > OMAP34xx GPIO hardware version 2.5
> > PID hash table entries: 512 (order: 9, 2048 bytes)
> > OMAP clockevent source: GPTIMER12 at 32768 Hz
> > Console: colour dummy device 80x30
> > Dentry cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
> > Inode-cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
> > Memory: 128MB = 128MB total
> > Memory: 126136KB available (3100K code, 289K data, 116K init, 0K
> > highmem)
> > Calibrating delay loop… 483.16 BogoMIPS (lpj=1888256)
> > Mount-cache hash table entries: 512
> > CPU: Testing write buffer coherency: ok
> > net_namespace: 520 bytes
> > NET: Registered protocol family 16
> > Found NAND on CS0
> > Registering NAND on CS0
> > OMAP DMA hardware revision 4.0
> > bio: create slab at 0
> > i2c_omap i2c_omap.1: bus 1 rev3.12 at 2600 kHz
> > twl4030: PIH (irq 7) chaining IRQs 368…375
> > twl4030: power (irq 373) chaining IRQs 376…383
> > twl4030: gpio (irq 368) chaining IRQs 384…401
> > i2c_omap i2c_omap.3: bus 3 rev3.12 at 100 kHz
> > SCSI subsystem initialized
> > usbcore: registered new interface driver usbfs
> > usbcore: registered new interface driver hub
> > usbcore: registered new device driver usb
> > musb_hdrc: version 6.0, musb-dma, host, debug=0
> > musb_hdrc: USB Host mode controller at d80ab000 using DMA, IRQ 92
> > musb_hdrc musb_hdrc: MUSB HDRC host driver
> > musb_hdrc musb_hdrc: new USB bus registered, assigned bus number 1
> > usb usb1: configuration #1 chosen from 1 choice
> > hub 1-0:1.0: USB hub found
> > hub 1-0:1.0: 1 port detected
> > NET: Registered protocol family 2
> > IP route cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
> > TCP established hash table entries: 4096 (order: 3, 32768 bytes)
> > TCP bind hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
> > TCP: Hash tables configured (established 4096 bind 4096)
> > TCP reno registered
> > NET: Registered protocol family 1
> > NetWinder Floating Point Emulator V0.97 (double precision)
> > ashmem: initialized
> > VFS: Disk quotas dquot_6.5.2
> > Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
> > JFFS2 version 2.2. (NAND) © 2001-2006 Red Hat, Inc.
> > msgmni has been set to 246
> > alg: No test for stdrng (krng)
> > io scheduler noop registered
> > io scheduler anticipatory registered (default)
> > io scheduler deadline registered
> > io scheduler cfq registered
> > omapfb: configured for panel omap3beagle
> > omapfb: DISPC version 3.0 initialized
> > Console: switching to colour frame buffer device 128x48
> > omapfb: Framebuffer initialized. Total vram 1572864 planes 1
> > omapfb: Pixclock 48000 kHz hfreq 44.7 kHz vfreq 57.7 Hz
> > Serial: 8250/16550 driver, 4 ports, IRQ sharing enabled
> > serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x4806a000 (irq = 72) is a ST16654
> > serial8250.0: ttyS1 at MMIO 0x4806c000 (irq = 73) is a ST16654
> > serial8250.0: ttyS2 at MMIO 0x49020000 (irq = 74) is a ST16654
> > console [ttyS2] enabled
> > brd: module loaded
> > loop: module loaded
> > i2c /dev entries driver
> > Driver ‘sd’ needs updating - please use bus_type methods
> > usbmon: debugfs is not available
> > twl4030_rtc twl4030_rtc: rtc core: registered twl4030_rtc as rtc0
> > twl4030_rtc twl4030_rtc: Power up reset detected.
> > twl4030_rtc twl4030_rtc: Enabling TWL4030-RTC.
> > TCP cubic registered
> > NET: Registered protocol family 17
> > NET: Registered protocol family 15
> > RPC: Registered udp transport module.
> > RPC: Registered tcp transport module.
> > Power Management for TI OMAP3.
> > VFP support v0.3: implementor 41 architecture 3 part 30 variant c rev
> > 1
> > twl4030_rtc twl4030_rtc: setting system clock to 2000-01-01 00:00:00
> > UTC (946684800)
> > Waiting 4sec before mounting root device…
> > Root-NFS: No NFS server available, giving up.
> > VFS: Unable to mount root fs via NFS, trying floppy.
> > VFS: Cannot open root device “mmcblk0p2” or unknown-block(2,0)
> > Please append a correct “root=” boot option; here are the available
> > partitions:
> > Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-
> > block(2,0)
> >
> >
> >
> >
> >
> > On Jul 6, 11:55 am, "Syed Mohammed, Khasim " sm.kha...@gmail.com
> > wrote:
> >> On Mon, Jul 6, 2009 at 12:02 PM, Shrinivassinu.go...@gmail.com wrote:
> >>
> >> > Hi All,
> >>
> >> > When i try to boot the 2.6.30 beagle kernel image uImage on Beagle
> >> > board, I am getting some errors. following are the logs or the same:
> >> > Waiting 4sec before mounting root device…
> >> > Root-NFS: No NFS server available, giving up.
> >> > VFS: Unable to mount root fs via NFS, trying floppy.
> >> > VFS: Cannot open root device “mmcblk0p2” or unknown-block(2,0)
> >> > Please append a correct “root=” boot option; here are the available
> >> > partitions:
> >>
> >> Looks like problem with MMC Driver. Can you see the log for MMC
> >> failures or such things ?
> >>
> >> Regards,
> >> Khasim
> > >
> >

|