[beagleboard] write new sd card image

Please retest with: http://elinux.org/Beagleboard:BeagleBoneBlack_Debian#2014-10-22

I just bought a BBB and after a week I have the same output error.
I’ve tried to reflash the eMMC and using the SD card with several releases, but no success and the same situations described by faimbs. I’ve an expensive brick
is there a solution or maybe the reason of the problem?
Any help is welcome.
Regards, Arturo

Do you have a usb-serial adapter or hdmi device plugged in?

Using: http://elinux.org/Beagleboard:BeagleBoneBlack_Debian#2014-12-31

the error will be shown in either case:

Regards,

Thank you for your prompt response.
I have tried plugging only a Power supply of 5v/2.4A with the same problem.

The sequence of LEDS start blinking but abruptly only the User LED 2 remains on.

The releases tested:
Angstrom-Cloud9-IDE-GNOME-eglibc-ipk-v2012.12-beaglebone-2013.06.20.img.xz
BBB-eMMC-flasher-2013.09.04.img.xz
BBB-eMMC-flasher-debian-7.5-2014-05-14-2gb.img.xz
bone-debian-7.5-2014-05-14-2gb.img.xz
kali-1.0.9-bbb.img.xz

Any ideas of what to do or Try please let me know!

Thank you
Arturo

-----The output of my BBB----------

U-Boot SPL 2014.04-00014-g47880f5 (Apr 22 2014 - 13:23:54)
reading args
spl_load_image_fat_os: error reading image args, err - -1
reading u-boot.img
reading u-boot.img

U-Boot 2014.04-00014-g47880f5 (Apr 22 2014 - 13:23:54)

I2C: ready
DRAM: 512 MiB
NAND: 0 MiB
MMC: OMAP SD/MMC: 0, OMAP SD/MMC: 1
*** Warning - readenv() failed, using default environment

Net: not set. Validating first E-fuse MAC
Could not get PHY for cpsw: addr 0
cpsw, usb_ether
Hit any key to stop autoboot: 0
gpio: pin 53 (gpio 53) value is 1
mmc0 is current device
gpio: pin 54 (gpio 54) value is 1
SD/MMC found on device 0
reading uEnv.txt
14 bytes read in 4 ms (2.9 KiB/s)
gpio: pin 55 (gpio 55) value is 1
Loaded environment from uEnv.txt
Importing environment from mmc …
Checking if uenvcmd is set …

uenvcmd was not defined in uEnv.txt …
gpio: pin 56 (gpio 56) value is 0
gpio: pin 55 (gpio 55) value is 0
gpio: pin 54 (gpio 54) value is 0
mmc1(part 0) is current device
gpio: pin 54 (gpio 54) value is 1
SD/MMC found on device 1
reading uEnv.txt
1430 bytes read in 5 ms (279.3 KiB/s)
gpio: pin 55 (gpio 55) value is 1
Loaded environment from uEnv.txt
Importing environment from mmc …
Checking if uenvcmd is set …
gpio: pin 56 (gpio 56) value is 1
Running uenvcmd …
reading zImage
3717760 bytes read in 206 ms (17.2 MiB/s)
reading initrd.img
2868964 bytes read in 160 ms (17.1 MiB/s)
reading /dtbs/am335x-boneblack.dtb
25080 bytes read in 8 ms (3 MiB/s)
Kernel image @ 0x82000000 [ 0x000000 - 0x38ba80 ]

Flattened Device Tree blob at 88000000

Booting using the fdt blob at 0x88000000
Using Device Tree in place at 88000000, end 880091f7

Starting kernel …

Uncompressing Linux… done, booting the kernel.
[ 0.382828] omap2_mbox_probe: platform not supported
[ 0.550551] tps65217-bl tps65217-bl: no platform data provided
[ 0.614703] bone-capemgr bone_capemgr.9: slot #0: No cape found
[ 0.651812] bone-capemgr bone_capemgr.9: slot #1: No cape found
[ 0.688919] bone-capemgr bone_capemgr.9: slot #2: No cape found
[ 0.726028] bone-capemgr bone_capemgr.9: slot #3: No cape found
[ 0.742158] bone-capemgr bone_capemgr.9: slot #6: BB-BONELT-HDMIN conflict P8.45 (#5:BB-BONELT-HDMI)
[ 0.751761] bone-capemgr bone_capemgr.9: slot #6: Failed verification
[ 0.758522] bone-capemgr bone_capemgr.9: loader: failed to load slot-6 BB-BONELT-HDMIN:00A0 (prio 2)
[ 0.774999] omap_hsmmc mmc.5: of_parse_phandle_with_args of ‘reset’ failed
[ 0.837639] pinctrl-single 44e10800.pinmux: pin 44e10854 already requested by 44e10800.pinmux; cannot claim 8
[ 0.849322] pinctrl-single 44e10800.pinmux: pin-21 (gpio-leds.8) status -22
[ 0.856616] pinctrl-single 44e10800.pinmux: could not request pin 21 on device pinctrl-single
[ 1.064536] Unhandled fault: external abort on non-linefetch (0x1008) at 0xe089c000
[ 1.072667] Internal error: : 1008 [#1] SMP THUMB2
[ 1.077723] Modules linked in:
[ 1.080955] CPU: 0 Not tainted (3.8.13-bone47 #1)
[ 1.086313] PC is at cpsw_probe+0x3f4/0x87a
[ 1.090747] LR is at ioremap_page_range+0xb5/0xf0
[ 1.095719] pc : [] lr : [] psr: 80000033
[ 1.095719] sp : df051e20 ip : c07e52f4 fp : 00000001
[ 1.107836] r10: de5f7d90 r9 : de5f7800 r8 : 00000000
[ 1.113352] r7 : df112400 r6 : df112410 r5 : e089c000 r4 : de5f7800
[ 1.120245] r3 : 00000000 r2 : 00000800 r1 : c02d7063 r0 : e089c000
[ 1.127125] Flags: Nzcv IRQs on FIQs on Mode SVC_32 ISA Thumb Segment kernel
[ 1.135011] Control: 50c5387d Table: 9e28c019 DAC: 00000015
[ 1.141076] Process swapper/0 (pid: 1, stack limit = 0xdf050240)
[ 1.147408] Stack: (0xdf051e20 to 0xdf052000)
[ 1.152009] 1e20: 00000000 c045a173 de5f7d40 de5f7a98 df051e44 df051e58 df051e88 c00e6355
[ 1.160642] 1e40: df051e88 de5fc288 df051e70 df04f640 de5fc288 de5f8f40 de5fc288 c00e6293
[ 1.169265] 1e60: de5fc288 00000000 de5fc308 df114d48 00000001 c00e6aab df0474b8 c004370b
[ 1.177899] 1e80: 00000000 00000003 00000020 00000008 c0806754 df112410 c0806754 df112444
[ 1.186528] 1ea0: c0806754 00000100 c07641bd c079b700 00000000 c0284303 c02842f7 c02838bd
[ 1.195162] 1ec0: 00000000 df112410 c0806754 df112444 00000000 c02839bd c0806754 df051ee8
[ 1.203784] 1ee0: c028398d c0282acb df047478 df110b80 c0806754 c0806754 de5f8f40 c07fbe50
[ 1.212402] 1f00: 00000000 c028336b c066eecd df001288 c0806754 c077e535 00000000 c0827240
[ 1.221020] 1f20: 00000100 c0283ca5 00000000 00000007 c077e535 00000000 c0827240 00000100
[ 1.229641] 1f40: c07641bd c0008677 00000007 00000007 00010000 00000007 c0788944 00000007
[ 1.238271] 1f60: c0788948 c0788928 c0827240 00000100 c07641bd c076467b 00000007 00000007
[ 1.249463] 1f80: c07641bd 00000000 00000000 c04523d5 00000000 00000000 00000000 00000000
[ 1.260621] 1fa0: 00000000 c04523db 00000000 c000c0dd 00000000 00000000 00000000 00000000
[ 1.271747] 1fc0: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
[ 1.282884] 1fe0: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000013 00000000 bcfe5aae 95f7f8ef
[ 1.294068] [] (cpsw_probe+0x3f4/0x87a) from [] (platform_drv_probe+0xd/0xe)
[ 1.305967] [] (platform_drv_probe+0xd/0xe) from [] (driver_probe_device+0x71/0x140)
[ 1.318643] [] (driver_probe_device+0x71/0x140) from [] (__driver_attach+0x31/0x44)
[ 1.331237] [] (__driver_attach+0x31/0x44) from [] (bus_for_each_dev+0x27/0x44)
[ 1.343487] [] (bus_for_each_dev+0x27/0x44) from [] (bus_add_driver+0x6b/0x158)
[ 1.355765] [] (bus_add_driver+0x6b/0x158) from [] (driver_register+0x4d/0xac)
[ 1.367969] [] (driver_register+0x4d/0xac) from [] (do_one_initcall+0x63/0xf4)
[ 1.380155] [] (do_one_initcall+0x63/0xf4) from [] (kernel_init_freeable+0xbb/0x14c)
[ 1.392916] [] (kernel_init_freeable+0xbb/0x14c) from [] (kernel_init+0x7/0x90)
[ 1.405211] [] (kernel_init+0x7/0x90) from [] (ret_from_fork+0x11/0x34)
[ 1.416757] Code: ffe6 e1fc f8c4 05c0 (6803) f44f
[ 1.424592] —[ end trace 12e57721a11957c6 ]—
[ 1.432388] Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init! exitcode=0x0000000b
[ 1.432388]
[ 1.447487] drm_kms_helper: panic occurred, switching back to text console

Thank you for your prompt response.
I have tried plugging only a Power supply of 5v/2.4A with the same problem.
The sequence of LEDS start blinking but abruptly only the User LED 2 remains
on.

Umm.. What "else" did you have plugged in?

The releases tested:
Angstrom-Cloud9-IDE-GNOME-eglibc-ipk-v2012.12-beaglebone-2013.06.20.img.xz
BBB-eMMC-flasher-2013.09.04.img.xz
BBB-eMMC-flasher-debian-7.5-2014-05-14-2gb.img.xz
bone-debian-7.5-2014-05-14-2gb.img.xz
kali-1.0.9-bbb.img.xz

Everything old..

Give the latest snapshot a try:

http://elinux.org/Beagleboard:BeagleBoneBlack_Debian#2014-12-31

Regards,

Before this happened, I tried several combinations which included:

HDMI + power supply + keyboard

USB + USB TTL RS232
USB + power supply
USB + USB TTL RS232

----The following output appears hooking a USB-TTL serial-----

Any help regarding my BBB non booting problem?

I feel very frustated with this board, perhaps I’ll move on because of my bad luck.