Embedded QT with QT-Creator,undefined symbols

I followed the examples for setting up a QT cross build environment and an Arm-Linux-gnueabihf tool chain
http://exploringbeaglebone.com/chapter11/

http://exploringbeaglebone.com/chapter7

I’ve also followed his directions on building QT for the BBB (arm-gueabihf)

The simple command line built program,

#include
#include

int main(int argc, char *argv[]){
QApplication app(argc, argv);
QLabel label(“Hello BeagleBone!”);
label.resize(200, 100);
label.show();
return app.exec();
}

Some additional info…
After replacing my libqtxxx libraries with the ones built on my development system for the bbb (armhf) and running an application on the BBB, adding the -qws command line option (and setting some environment variables to define the terminal device) the application does launch and display on the hdmi connected monitor on the bbb. HOWEVER the entire screen turns green and moving the mouse cursor creates black boxes that erase the green under the cursor. I can’t click on the controls in the application. This behavior doesn’t change when the application is launched remotely via SSH, or a serial connected terminal, or via an xterm under LXDE on the BBB.

Hello there,
I am experiencing the exact same behaviour. I can build code in command line and it works but it doesnt when using qt creator. I get undefined symbol: _ZN7Qwidget8qwsEventEP8QWSEvent. Did you solve this issue maybe?

W dniu wtorek, 3 listopada 2015 20:13:50 UTC+1 użytkownik ksc...@3ztelecom.com napisał:

voodoo@hestia:~$ c++filt _ZN7Qwidget8qwsEventEP8QWSEvent
Qwidget::qwsEvent(QWSEvent*)

Regards,

I have an application run from xterm that also displays the black boxes under the mouse, was there a solution?