is my beagleboard NAND is empty

i am new in embedded, and since 30 days i trying to setup my
beagleboard for development enviroment. right now i am very frustrated
and need yours help to solve the following issues.

1. when i first run beagleboard by connecting all the things (hdmi to
dvi connector, keyboard, powercable) it just show the logo for just
some second and it slide down untill 10% of the logo is remaining and
it freeze. is this normal. or NAND is empty

2. hyperterminal didnt show anyting.
i use the beagleboard setting as they give in wikki like 11520
baudrate, etc... but when i restart the beagleboard by pressing and
not to pressing the user button it didnt display anything (is NAND is
empty)

3. i am trying to run Angstrom on beagleboard but when it boot from
MMC card it give following three errors

hwclock: can't open /dev/misc/rtc no such file or directory
buffer i/o error on device mtdblock1, logical block 21
uncorrectable error dev mtdblock1, sector 168

one percent help would be save my time, life and my degree :slight_smile: (I work
on it because it is my university project).

Thanks in advance.
regards
fawad

See Frequently Asked Questions - BeagleBoard

i am new in embedded, and since 30 days i trying to setup my
beagleboard for development enviroment. right now i am very frustrated
and need yours help to solve the following issues.

1. when i first run beagleboard by connecting all the things (hdmi to
dvi connector, keyboard, powercable) it just show the logo for just
some second and it slide down untill 10% of the logo is remaining and
it freeze. is this normal. or NAND is empty

It is normal--there wouldn't be a logo of the NAND was empty. It
attempts to load a kernel from NAND into RAM (overwriting the display
buffer), but there is no kernel stored in NAND, so u-boot hangs. Do I
need to make this FAQ #1?

2. hyperterminal didnt show anyting.
i use the beagleboard setting as they give in wikki like 11520
baudrate, etc... but when i restart the beagleboard by pressing and
not to pressing the user button it didnt display anything (is NAND is
empty)

See FAQ #2 and determine if you still have a problem. The system
reference manual (http://beagleboard.org/static/BBSRM_latest.pdf) is
probably an even better reference for this.

3. i am trying to run Angstrom on beagleboard but when it boot from
MMC card it give following three errors

hwclock: can't open /dev/misc/rtc no such file or directory
buffer i/o error on device mtdblock1, logical block 21
uncorrectable error dev mtdblock1, sector 168

These are in all likelihood "mostly harmless"(TM), but you might check
with the folks on Kiwi IRC to
understand what causes those errors.

Thanks Jason.
i have ARM7 board it diaplay console perfectly in hyper terminal but
when i connect beagleboard it didnt display any thing just blink the
cursor.
if this issue will solved i think most of other problem is
automatically corrected.

Not having a terminal output is typically caused by incorrect cabling. I suggest you read chapter 13 of the System Reference Manual to help dignose the issue.
http://beagleboard.org/static/BBSRM_latest.pdf

Gerald