New kernel boot stoped

Hi all

Please help me.
I tried to use Ubuntu-14.04.1-console-armhf-2015-01-06 demo image on BeagleBoard-xM.
However boot stop on the way.
Boot messages are as follows.
What should I do ?

U-Boot SPL 2015.01-00011-g2efed9f (Jan 12 2015 - 17:15:10)
SPL: Please implement spl_start_uboot() for your board
SPL: Direct Linux boot not active!
reading u-boot.img
reading u-boot.img

U-Boot 2015.01-00011-g2efed9f (Jan 12 2015 - 17:15:10), Build: jenkins-github_Bootloader-Builder-90

OMAP3630/3730-GP ES1.2, CPU-OPP2, L3-200MHz, Max CPU Clock 1 Ghz
OMAP3 Beagle board + LPDDR/NAND
I2C: ready
DRAM: 512 MiB
NAND: 0 MiB
MMC: OMAP SD/MMC: 0
*** Warning - readenv() failed, using default environment

Beagle xM Rev C
No EEPROM on expansion board
No EEPROM on expansion board
Die ID #686800029ff80000015f26ad0f007010
Net: usb_ether
Error: usb_ether address not set.

Hit any key to stop autoboot: 0
switch to partitions #0, OK
mmc0 is current device
SD/MMC found on device 0
Checking for: /uEnv.txt …
Checking for: /boot/uEnv.txt …
160 bytes read in 44 ms (2.9 KiB/s)
Loaded environment from /boot/uEnv.txt
Checking if uname_r is set in /boot/uEnv.txt…
Running uname_boot …
loading /boot/vmlinuz-3.18.1-armv7-x2 …
5069696 bytes read in 351 ms (13.8 MiB/s)
loading /boot/dtbs/3.18.1-armv7-x2/omap3-beagle-xm.dtb …
62562 bytes read in 113 ms (540 KiB/s)
loading /boot/initrd.img-3.18.1-armv7-x2 …
3984943 bytes read in 286 ms (13.3 MiB/s)
debug: [console=ttyO2,115200n8 root=UUID=76d3f557-1b80-4d5b-ad37-8986b0d7b425 ro rootfstype=ext4 rootwait fixrtc quiet] …
debug: [bootz 0x82000000 0x88080000:3cce2f 0x88000000] …
Kernel image @ 0x82000000 [ 0x000000 - 0x4d5b80 ]

Flattened Device Tree blob at 88000000

Booting using the fdt blob at 0x88000000
Loading Ramdisk to 8fc33000, end 8ffffe2f … OK
Using Device Tree in place at 88000000, end 88012461

Starting kernel …

[ 0.814941] omap_l3_smx omap_l3_smx.0: couldn’t request debug irq
[ 0.848785] platform 48058000.ssi-controller: Cannot lookup hwmod ‘ssi’
[ 2.880187] Error: Driver ‘tfp410’ is already registered, aborting…
[ 2.985260] ehci-omap 48064800.ehci: Can’t get PHY device for port 1: -517
[ 3.084197] omap2_set_init_voltage: unable to find boot up OPP for vdd_mpu_iva
[ 3.091796] omap2_set_init_voltage: unable to set vdd_mpu_iva
[ 3.098968] omap2_set_init_voltage: unable to find boot up OPP for vdd_core
[ 3.106323] omap2_set_init_voltage: unable to set vdd_core
[ 5.112609] mmc0: card never left busy state
[ 5.117095] mmc0: error -110 whilst initialising SD card
Gave up waiting for root device. Common problems:

  • Boot args (cat /proc/cmdline)
  • Check rootdelay= (did the system wait long enough?)
  • Check root= (did the system wait for the right device?)
  • Missing modules (cat /proc/modules; ls /dev)
    ALERT! /dev/disk/by-uuid/76d3f557-1b80-4d5b-ad37-8986b0d7b425 does not exist. Dropping to a shell!

Hi all

Please help me.
I tried to use Ubuntu-14.04.1-console-armhf-2015-01-06 demo image on BeagleBoard-xM.
However boot stop on the way.
Boot messages are as follows.
What should I do ?

U-Boot SPL 2015.01-00011-g2efed9f (Jan 12 2015 - 17:15:10)
SPL: Please implement spl_start_uboot() for your board
SPL: Direct Linux boot not active!
reading u-boot.img
reading u-boot.img

U-Boot 2015.01-00011-g2efed9f (Jan 12 2015 - 17:15:10), Build: jenkins-github_Bootloader-Builder-90

OMAP3630/3730-GP ES1.2, CPU-OPP2, L3-200MHz, Max CPU Clock 1 Ghz
OMAP3 Beagle board + LPDDR/NAND
I2C: ready
DRAM: 512 MiB
NAND: 0 MiB
MMC: OMAP SD/MMC: 0
*** Warning - readenv() failed, using default environment

Beagle xM Rev C
No EEPROM on expansion board
No EEPROM on expansion board
Die ID #686800029ff80000015f26ad0f007010
Net: usb_ether
Error: usb_ether address not set.

Hit any key to stop autoboot: 0
switch to partitions #0, OK
mmc0 is current device
SD/MMC found on device 0
Checking for: /uEnv.txt …
Checking for: /boot/uEnv.txt …
160 bytes read in 44 ms (2.9 KiB/s)
Loaded environment from /boot/uEnv.txt
Checking if uname_r is set in /boot/uEnv.txt…
Running uname_boot …
loading /boot/vmlinuz-3.18.1-armv7-x2 …
5069696 bytes read in 351 ms (13.8 MiB/s)
loading /boot/dtbs/3.18.1-armv7-x2/omap3-beagle-xm.dtb …
62562 bytes read in 113 ms (540 KiB/s)
loading /boot/initrd.img-3.18.1-armv7-x2 …
3984943 bytes read in 286 ms (13.3 MiB/s)
debug: [console=ttyO2,115200n8 root=UUID=76d3f557-1b80-4d5b-ad37-8986b0d7b425 ro rootfstype=ext4 rootwait fixrtc quiet] …
debug: [bootz 0x82000000 0x88080000:3cce2f 0x88000000] …
Kernel image @ 0x82000000 [ 0x000000 - 0x4d5b80 ]

Flattened Device Tree blob at 88000000

Booting using the fdt blob at 0x88000000
Loading Ramdisk to 8fc33000, end 8ffffe2f … OK
Using Device Tree in place at 88000000, end 88012461

Starting kernel …

[ 0.814941] omap_l3_smx omap_l3_smx.0: couldn’t request debug irq
[ 0.848785] platform 48058000.ssi-controller: Cannot lookup hwmod ‘ssi’
[ 2.880187] Error: Driver ‘tfp410’ is already registered, aborting…
[ 2.985260] ehci-omap 48064800.ehci: Can’t get PHY device for port 1: -517
[ 3.084197] omap2_set_init_voltage: unable to find boot up OPP for vdd_mpu_iva
[ 3.091796] omap2_set_init_voltage: unable to set vdd_mpu_iva
[ 3.098968] omap2_set_init_voltage: unable to find boot up OPP for vdd_core
[ 3.106323] omap2_set_init_voltage: unable to set vdd_core
[ 5.112609] mmc0: card never left busy state
[ 5.117095] mmc0: error -110 whilst initialising SD card

Your microsd card failed here… Do you have another? The beagle/beagle xm are very ‘picky’ on later kernels…

Thank you for answer
I tried even beaeglebone, but it have started from eMMC.

I will buy new SD card and try again.

–Kazz

2015年2月10日火曜日 23時29分56秒 UTC+9 RobertCNelson: