USB and Ethernet not getting detected on my beagleboard-xM

Uncompressing Linux… done, booting the kernel.
tor.2’: device_add
regulator: VUSB3V1: 3100 mV normal standby
twl4030_usb twl4030_usb: Initialized TWL4030 USB module
regulator: VMMC1: 1850 <–> 3150 mV at 3000 mV normal standby
regulator: VDAC: 1800 mV normal standby
regulator: VDVI: 1800 mV normal standby
regulator: VSIM: 1800 <–> 3000 mV at 1800 mV normal standby
i2c_omap i2c_omap.3: bus 3 rev4.0 at 100 kHz
Switching to clocksource 32k_counter
musb_hdrc: version 6.0, musb-dma, host, debug=0
musb_hdrc: USB Host mode controller at fa0ab000 using DMA, IRQ 92
musb_hdrc musb_hdrc: MUSB HDRC host driver
musb_hdrc musb_hdrc: new USB bus registered, assigned bus number 1
hub 1-0:1.0: USB hub found
hub 1-0:1.0: 1 port detected
musb_stage2_irq 803: unhandled DISCONNECT transition (a_idle)
NET: Registered protocol family 2
IP route cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
TCP established hash table entries: 16384 (order: 5, 131072 bytes)
TCP bind hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 16384 bind 16384)
TCP reno registered
UDP hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
UDP-Lite hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
NET: Registered protocol family 1
RPC: Registered udp transport module.
RPC: Registered tcp transport module.
RPC: Registered tcp NFSv4.1 backchannel transport module.
NetWinder Floating Point Emulator V0.97 (double precision)
VFS: Disk quotas dquot_6.5.2
Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
JFFS2 version 2.2. (NAND) �© 2001-2006 Red Hat, Inc.
msgmni has been set to 1007
alg: No test for stdrng (krng)
io scheduler noop registered
io scheduler deadline registered
io scheduler cfq registered (default)
omapfb: configured for panel omap3beagle
omapfb: DISPC version 3.0 initialized
Console: switching to colour frame buffer device 128x48
omapfb: Framebuffer initialized. Total vram 1572864 planes 1
omapfb: Pixclock 64000 kHz hfreq 59.0 kHz vfreq 76.9 Hz
Serial: 8250/16550 driver, 4 ports, IRQ sharing enabled
serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x4806a000 (irq = 72) is a ST16654
serial8250.1: ttyS1 at MMIO 0x4806c000 (irq = 73) is a ST16654
serial8250.2: ttyS2 at MMIO 0x49020000 (irq = 74) is a ST16654
console [ttyS2] enabled
brd: module loaded
loop: module loaded
usbmon: debugfs is not available
ehci_hcd: USB 2.0 ‘Enhanced’ Host Controller (EHCI) Driver
ehci-omap ehci-omap.0: OMAP-EHCI Host Controller
ehci-omap ehci-omap.0: new USB bus registered, assigned bus number 2
ehci-omap ehci-omap.0: irq 77, io mem 0x48064800
ehci-omap ehci-omap.0: USB 2.0 started, EHCI 1.00
hub 2-0:1.0: USB hub found
hub 2-0:1.0: 3 ports detected
Initializing USB Mass Storage driver…
usbcore: registered new interface driver usb-storage
USB Mass Storage support registered.
usbcore: registered new interface driver libusual
i2c /dev entries driver
TCP cubic registered
NET: Registered protocol family 17
NET: Registered protocol family 15
Power Management for TI OMAP3.
VFP support v0.3: implementor 41 architecture 3 part 30 variant c rev 3
regulator_init_complete: incomplete constraints, leaving VDVI on
regulator_init_complete: incomplete constraints, leaving VDAC on
drivers/rtc/hctosys.c: unable to open rtc device (rtc0)
Waiting for root device /dev/mmcblk0p2…
mmc0: new SD card at address b2d2
mmcblk0: mmc0:b2d2 SU01G 968 MiB
mmcblk0: p1 p2
kjournald starting. Commit interval 5 seconds
EXT3-fs (mmcblk0p2): using internal journal
EXT3-fs (mmcblk0p2): mounted filesystem with writeback data mode
VFS: Mounted root (ext3 filesystem) on device 179:2.
Freeing init memory: 132K
INIT: version 2.86 booting
Please wait: booting…
Starting udev
udev: starting version 151
Remounting root file system…
Caching udev devnodes
Populating dev cache
ALSA: Restoring mixer settings…
Configuring network interfaces… /usr/sbin/alsactl: load_state:1625: No soundcards found…
ifconfig: SIOCGIFFLAGS: No such device
ifconfig: SIOCGIFFLAGS: No such device
eth0 No such device

ifconfig: SIOCGIFFLAGS: No such device
ifconfig: SIOCGIFFLAGS: No such device
ifconfig: SIOCGIFFLAGS: No such device
usb0 No such device

ifconfig: SIOCGIFFLAGS: No such device
done.
Starting portmap daemon: portmap.
net.ipv4.conf.default.rp_filter = 1
net.ipv4.conf.all.rp_filter = 1
hwclock: can’t open ‘/dev/misc/rtc’: No such file or directory
Thu Jul 25 00:23:00 UTC 2013
hwclock: can’t open ‘/dev/misc/rtc’: No such file or directory
INIT: Entering runlevel: 5
Starting system message bus: dbus.
Starting Dropbear SSH server: dropbear.
Starting advanced power management daemon: No APM support in kernel
(failed.)
Starting syslogd/klogd: done

  • Starting Avahi mDNS/DNS-SD Daemon: avahi-daemon
    …done.

.-------.

.-.

-----.-----.-----.| | .----…-----.-----.
__ | —’| ‘–.| .-’| | |

— || --’| | | ’ | | | |
‘—’---’–’--’–. |-----’’----’’–’ ‘-----’-’-’-’
-’ |
‘—’

The Angstrom Distribution beagleboard ttyS2

Angstrom 2010.7-test-20110220 beagleboard ttyS2

beagleboard login: root

Well did you enable the smsc95xx driver?

uname -r might also help people help you..

Regards,